• en
  • nl

Thee en mooncakes op 10 september

Deze zomer heb ik tijdens mijn reis door Zuidoost Azië de kans gekregen om weer nieuwe dingen te ontdekken over mijn eigen cultuur. Zo heb ik me onder andere verdiept in de rijke Chinese thee-cultuur. In Penang, een overwegend Chinese stad in Maleisië waar ik tijdens mijn reis anderhalve maand verbleef, bezocht ik een traditioneel Chinees theehuis genaamd Qinghuan Tea House. Het bleek de aanzet tot het hervinden van mijn enthousiasme voor de Chinese thee-cultuur. Na m’n eerste bezoek bleef ik maar terug komen, en al snel was ik kind aan huis.

In dit theehuis leerde ik tea master Liang kennen, een hele inspirerende en vakkundige vrouw die al decennia lang lesgeeft over thee vanuit Penang. Via haar, en de vele andere theeliefhebbers die ik in het Qinghuan Tea House heb mogen ontmoeten, is mijn enthousiasme voor thee veranderd in een ware passie. Ik heb hier enorm veel nieuwe kennis opgedaan die ik graag met jullie wil delen!

Jullie zijn allemaal uitgenodigd om op zaterdag 10 september bij mij langs te komen om de nieuwe theeën te proeven die ik uit Azië heb meegenomen (kosten: 8 euro, gratis voor oud-studenten). Een mooie gelegenheid ook om te kletsen, andere studenten te ontmoeten en vragen te stellen over mijn Chinese lessen of Chinees leren in het algemeen. Omdat 10 september niet geheel toevallig ook Mid-Autumn Festival is, is er naast thee ook een selectie aan traditionele mooncakes voor jullie om te proeven!